Очень прошу всех сделать свои замечания и пожелания!
Можливо вартує урізноманітити нарахування очків, за 1 місце стільки -то очків, за 2 місце там на 2 -3 очки менше, на мій погляд почерховість очків в один бал, не дає можливості наздоганяти, риск не завжди оправдується, бо є можливість на 1 чи 2 очка відіграти,
Можливо вартує урізноманітити нарахування очків, за 1 місце стільки -то очків, за 2 місце там на 2 -3 очки менше, на мій погляд почерховість очків в один бал, не дає можливості наздоганяти, риск не завжди оправдується, бо є можливість на 1 чи 2 очка відіграти,
Я тоже об этом думал и согласен.Но я ничего не придумал.А ты как предлагаешь?И начисление для всех гонок должно быть разным? По степени сложности прогноза за вид гонки.
начисление для всех гонок должно быть разным? По степени сложности прогноза за вид гонки.
так запутаешься вообще.
В биатлоне, как и в ряде других видов, есть дисциплины индивидуальные (спринт,ГП,индивидуалка, масс-старт) и командные (три варианта эстафет)
И либо начисление разное только в зависимости от того командная ли дисциплина или индивидуальная, либо на все гонки начисление одно, типа потому что прогнозисту ровно команда там или спортсмен один.
Ось наприклад, не зовсім зрозуміло в тактиці гри що потрібно найголовніше щоб не попасти в мінус, але на мій погляд, получається якась одноманітна гра, не думаєш як збільшити баланс очків. Тому і ніби напрошується різноманітність нарахування очків, щоб за рахунок вищого місця здобувати собі позитивний баланс, а так получається потрібно ратувати щоб хтось лоханувся і попав в мінус, тобто получається пріоритетом буде чиясь біда, а не свій вдалий виступ.
Дальше по естафетах, по кількості учасників в шаблонах, тут також не погоджуюся до малої кількості, навіть бачимо по вчорашньому міксту, тут як мінімум 5 в шаблон, а можливо і більше, але дійсно брати десь починаючи із можливого 10-11 місця, там може люба збірна так сказати застрілитися , піти на круги, а це не Норвегія що відіграється, згадую першу гонку чемпіонату світу мікст 2Х2, де провалилася досить не погана Фінляндія.
Задум гри непоганий, але дійсно чогось не хватає, можливо вибирати по 2 учасника, тоді і інша стратегія, бо два учасника і збільшується ризик попасти на мінус
Давайте почергово розберемося де плюс, де мінус. Перше питання, це кількість учасників в шаблонах, тут так, індивідуальні гонки відрізняються від естафет.Мені здається що можна 8 залишити , навіть на масстарт, тут питання, але суттєво скорочувати не вартує, можливо 7, але брати десь можливо із котировки буків, десь по їхньому розподілу місця 14-21, якось так
Другий момент, це скільки учасників обирати, один маловато, питання 2 чи 3, адже збільшуючи кілість вибору, збільшуються шанси попасти в мінус, можливий момент що 2 інших принесуть хорошу сумму балів, а третій відмінусує, а хтось із середняками набере більшу кількість, така стратегія, десь можливо буде підстьогувати середняків до ризику, бо середнякам нічого не буде залишатися, або надіятися на чиїсь промашки, або самому ризикувати.
Мені здається правила потрібно придумувати виходячи від можливих стратегій
ага. и велик риск попасть в того, кто потом вообще не побежит
Кстати, может стоит ввести резервную ставку на случай форс-мажора типа ставлю на расторгуева, а если он не стартует и/или снимется, то на крчмара
ну так, тут питання, або резерв, або просто 0. Це може відбутися в любій гонці, часто мидізнаємося про не вихід на спринт вже під час гонки, як це було не давно заміна Фака
Ось наприклад, не зовсім зрозуміло в тактиці гри що потрібно найголовніше щоб не попасти в мінус, але на мій погляд, получається якась одноманітна гра, не думаєш як збільшити баланс очків. Тому і ніби напрошується різноманітність нарахування очків, щоб за рахунок вищого місця здобувати собі позитивний баланс, а так получається потрібно ратувати щоб хтось лоханувся і попав в мінус, тобто получається пріоритетом буде чиясь біда, а не свій вдалий виступ.
Дальше по естафетах, по кількості учасників в шаблонах, тут також не погоджуюся до малої кількості, навіть бачимо по вчорашньому міксту, тут як мінімум 5 в шаблон, а можливо і більше, але дійсно брати десь починаючи із можливого 10-11 місця, там може люба збірна так сказати застрілитися , піти на круги, а це не Норвегія що відіграється, згадую першу гонку чемпіонату світу мікст 2Х2, де провалилася досить не погана Фінляндія.
Задум гри непоганий, але дійсно чогось не хватає, можливо вибирати по 2 учасника, тоді і інша стратегія, бо два учасника і збільшується ризик попасти на мінус
Я это и предлагаю. 2 участника,но не на Фаворитов,а выбрать одного Фаворита и одного Лузера.Вот и получаются 2 ставки,но ставки разнополярные,а это интересней,чем брать Фаворита № 1 и Фаворита №2. По эстафетам да,можно увеличить,вчера показало,что 5 команд зайдут спокойно,тем более если прогнозировать в формате Фаворит-Лузер.По начислению я тоже с тобой согласен.Причем ,отвечая на вопрос Лиомарта хочу сказать,что начисления должны быть разными.Ведь намного сложнее прогнозировать не контактные гонки(спринт,ИГ),чем тот же МС и ГП.Вот по сложности прогнозирования и должны быть придуманы баллы.Ты конкретно про цифры не думал?
пропоную на всі гонки обирати за однаковим шаблоном з 8 учасників, для естафет, якщо брати схему фаворит - лузер також 8 команд. Бали 8,6,4,3,2,1, -2, -5
Я это и предлагаю. 2 участника,но не на Фаворитов,а выбрать одного Фаворита и одного Лузера.Вот и получаются 2 ставки,но ставки разнополярные,а это интересней,чем брать Фаворита № 1 и Фаворита №2
Я мав на увазі зовсім інше, на мій погляд вибираючи двох фаворитів, є більше маневрів і можливостей для скорочення відривів, ми бачили як навіть вибираючи одного фаворита були мінуси, обираючи двох значить халепа частіше може попадатися, і десь стратегія обирається.
За лузерів складно сказати, тут потрібно пробувати
Я мав на увазі зовсім інше, на мій погляд вибираючи двох фаворитів, є більше маневрів і можливостей для скорочення відривів, ми бачили як навіть вибираючи одного фаворита були мінуси, обираючи двох значить халепа частіше може попадатися, і десь стратегія обирається.
За лузерів складно сказати, тут потрібно пробувати
Да,нужно пробовать.Тогда твой вариант с 2-я фаворитами давайте опробуем на сл. этапе Кубка мира. А фаворит-лузер на КИБУ.
пропоную на всі гонки обирати за однаковим шаблоном з 8 учасників, для естафет, якщо брати схему фаворит - лузер також 8 команд. Бали 8,6,4,3,2,1, -2, -5