Полная версия Регистрация
Форум Биатлонных Прогнозистов
Первая ... 5 15 23 24 25
СЕЗОН 2025 - 2026>ФЭНТЕЗИ-БИАТЛОН. « 2 х 2 » Обсуждение
Дядя Миша 14:10 07.03.2026
Администрация конечно же в курсе.И ему(Юкк) придется перезатягивать результаты не только в 2х2,но и в остальные игры.Поэтому набираемся терпения.

P.S.А я лично прошу прощения у своей команды Мерло ,за мою невнимательность.Я не отследил конечный протокол и не поменял Басергу на другую спортсменку.
Ответ
Баянист 13:39 12.03.2026
На останньому етапі в Норвегії будуть виступати в спринті по 8 представників Франції, Норвегії, ці країни получили по дві додаткові квоти за підсумками виступів в Кубку націй IBU, також персональну квоту получила і Українка Меркушина за виступи на юніорському чемпіонаті світу, то в спринті від України буде 6 жінок, ось цікаво, не виключено що представники цих додаткових квот від Франції і Норвегії цілком реально можуть бути кращими на етапі по відбору а масстарт, і може получитися що 8+8 =16, більша половина в масстарті буде від двох країн, а ще додати Швецію і Німеччину, то що залишиться для інших країн? Тут і вартує задуматися і в грі фентезі............
Ответ
Баянист 06:44 13.03.2026
Франція виставить 16 біатлоністів на спринти Кубка світу в Голменколлені: як це можливо

Збірна Франції з біатлону матиме збільшене представництво у 16 біатлоністів у спринтах (по вісім у жіночому та чоловічому) на останньому етапі Кубка світу в норвезькому Голменколлені. Про це повідомляє Nordic Mag.
Наступним етапом Кубка світу стане естонський Отепяя, де біатлоністи позмагаються впродовж 12-15 березня. Натомість закриватиме сезон етап в Осло-Гольменколлені, де Франція виступить збільшеним складом у спринтах.

Згідно з пунктом 15.6.3.b Регламенту змагань Міжнародної федерації біатлону (IBU), збірним у яким біатлоністи входять до топ-10 загального заліку Кубка IBU, надають додаткові квоти. Таким чином Франція, яка зараз має представництво по шість біатлоністів у чоловічих та жіночих змаганнях Кубка світу, отримала в них по дві додаткові квоти.

У топ-10 Кубка IBU входять 10 біатлоністів збірної Франції, зокрема загальні заліки серед чоловіків та жінок очолюють французи: Гітан Патюрель та Паула Боте. У десятці найкращих серед чоловіків: Гітан Патюрель, Демієн Левет, Антонен Гігонна та Валентин Лежен, які посідають перші чотири місця.

Натомість серед жінок аж шестеро біатлоністок увійшли у топ-10. Більшість з них сформували топ-5: крім Паули Боте, у ній також Волдія Гальмас Полін, Амандін Менгін, Софі Шово та Селія Генаф, а Гігонна Гілон посідає сьоме місце.

"На старті точно буде вісім хлопців і вісім дівчат, і з цього приводу не було жодних дискусій. Якби ми не взяли квоти, а біотлоністи IBU завершили сезон погано, на 8-9 місцях, ми б подумали, [чи використовувати додаткові квоти]. Були чудові результати [за підсумком сезону], а молодь зможе зробити свої перші кроки на етапі Кубка світу", — зазначив Стефан Бутьо, очільник французької біатлонної команди для Nordic Magazine.
Наразі невідомо про склад Франції на етапі в Голменколлені, його оголосять у понеділок, 16 березня. В Отепяї збірна виступить тим же складом, що і в Контіолахті. На цей етап після Олімпійських ігор-2026 до основної жіночої команди на Кубку світу вперше в сезоні повернулася Софі Шово.

На останній етап Кубок світу серед чоловіків можуть повернутися два найкращі біатлоністи із загального заліку Кубка IBU, Гітан Патюрель, Демієн Левет, оскільки Антонен Гігонна завершив свою кар'єру після кінця сезону у складі другої команди Франції.
Ответ
Баянист 06:46 13.03.2026
Дворазовий чемпіон світу з біатлону Гігонна завершив кар'єру за підсумком сезону 2025/26

Французький біатлоніст Антонен Гігонна завершив кар'єру за підсумком сезону. Сталося це після масстарту-60 на Кубку IBU.
На масстарті-60 в Лейк-Плесиді Гігонна зазнав по одному промаху на двох останніх вогневих рубежах та потрапив у квіткову церемонію, фінішувавши на п'ятому місці.

У сезоні 2025/26 Гігонна розпочав виступи на рівні Кубка світу в Естерсунді, де його найкращим результатом стало 29-те місце в спринті та персьюті. Після цього біатлоніст продовжив сезон на Кубку IBU з етапу в Ріднау, де здобув перемогу в персьюті та "бронзу" спринту.

Загалом Гігонна провів шість етапів на рівні Кубка IBU, де здобув чотири перемоги в особистих стартах. Зокрема, на француз здобував "золото" у персьютах (окрім Ріднау, тріумфував в Арбері), масстарті-60 (у Брезо-Осрблі) та індивідуальній гонці (на Євро у Шушені). Також на рахунку Антонена "золото" у синглміксті в Ленцергайде і "бронза" у складі чоловічої четвірки в естафеті на континентальній першості.

Антонен Гігонна: що відомо про біатлоніста?
34-річний французький біатлоніст. Дворазовий чемпіон світу — у 2021 році здобув "золото" в синглміксті з Жюлією Сімон та через два роки відзначився перемогою у чоловічій естафеті. Віцечемпіон світу-2019 в масстарті.
Гігонна дебютував на етапах Кубка світу у 2014 році в Осло та загалом змагався на цьому рівні в 11 сезонах. З того часу біатлоніст здобув два "золота" та по вісім срібних та бронзових нагород на етапах Кубка світу.
Найбільше перемог біатлоніст виборов на рівні Кубка IBU — здобув "золото" 11 разів, а також 10 разів став віцечемпіоном та виборов "бронзу" у дев'яти гонках. У його активі дві перемоги на чемпіонаті Європи, одна срібна три бронзові медалі.
Ответ
Баянист 06:53 13.03.2026
І ЩЕ ПРО ФРАНЦІЮ

Щось там коється в командах, ще не забули про скандали в жіночій збірній, а тут , перейшло на чоловічий колектив, після масстарту в Контіолахті вибухнув Жаклен), його претензії виражалися в тому що в команді на гонках немає підтримки від своїх товаришів по команді, а навпаки інколи і проявляється шкідливість, він не говорив кого має на увазі, але зазначав коли він в гонках лідирував то відчував перешкоди від товаришів, замість підтримки, і всерйоз він розказав що після закінчення сезону роздумує щоб взяти паузу ту виступах в біатлоні, і переключитися на давнє захоплення, і перейти позмагатися у велоспорті, навіть називав команду за яку планує виступати, ось так.......
Ответ
Баянист 06:57 13.03.2026
також було повідомлення що чеська біатлоністка Вінкларкова планує після закінчення сезону перейти в лижний спорт, розповіла що її приваблюють гонки на довгі дистанції, і хоче там себе проявити, якось дивно, вона в біатлоні не відзначалася швидкістю, а брала якраз стрільбою, ну можливо в лижному спорті візьме витривалістю
Ответ
Баянист 07:24 13.03.2026
"Не команда з велоспорту". Біатлоніст Жаклен готується змінити гвинтівку на велосипед на тлі конфлікту у збірній Франції

Медаліст Олімпіади-2026 вимагає командної тактики від збірної, тоді як головний тренер нагадує йому про специфіку біатлону.
Емільєн Жаклен — один з лідерів збірної Франції з біатлону. З головного старту 4-річчя, Олімпійських ігор-2026, Жаклен повернувся з двома медалями: "золотом" в чоловічій естафеті та "бронзою" в персьюті. На рівні Кубка світу в олімпійському сезоні 2025/26 француз загалом 10 разів підіймався на подіум, зокрема виборов чотири медалі в особистих гонках.

Попри успіхи на найвищому міжнародному рівні Жаклен розглядає варіант "взяти паузу" у професійній кар'єрі біатлоніста. Після дев'яти сезонів на міжнародній арені 30-річний спортсмен заявив, що відчуває потребу змінити діяльність і приділити більше уваги своєму захопленню — велоспорту. Ба більше, Емільєн планує вийти на професійний рівень у цьому виді спорту та взяти участь у регіональних гонках у міжсезоння.

"Зробивши перерву і повернувшись, я подумав про це чесно. Ви знаєте моє бажання кататися. Я вже оформив ліцензію на квітень і травень. Я надто охоче змагаюся, атакуватиму кожні два кола, і ніхто не буде мені за це дорікати", — цитує француза L'Equipe.

"Якщо я продовжу [займатись біатлоном], то не буду наполегливо працювати. Якщо я збираюся фінішувати 30-м, мені доведеться наполегливо боротися і, можливо, опуститися до рівня Кубка IBU. Підійматися знову буде важко. Якщо спорт стане приносити надто великий стрес, то краще зупинитися. Щоб продовжувати і добре працювати, потрібно бути на 100% готовим ментально. Мені потрібно заспокоїтися, щоб справді зрозуміти, чого я хочу".

Захоплення Жаклена велоспортом також впливає і на його сприйняття біатлонних змагань, зокрема це було помітно на попередньому етапі Кубка світу у Контіолахті.

Що сталося на етапі у Контіолахті?

Жаклен вийшов у лідери масстарту на етапі у Контіолахті та претендував на здобуття першої медалі у цій гонці за два роки — з етапу в Кенморі сезону 2023/24, коли здобув "бронзу". Емільєн втримував першість до третього вогневого рубежу, коли припустився двох хиб, пішовши на штрафні кола. І хоча француз "чисто" провів заключну "стійку", не зміг повернутись у топ-3, фінішувавши дев'ятим.

Після завершення масстарту Жаклен звинуватив своїх партнерів по збірній Еріка Перро і Фаб'єна Клода, що вони не допомогли йому втримати лідерство, а натомість атакували на колі, щоб вийти уперед.

"Я розчарований тим, як розгорталося третє коло. Був попереду, спостерігав за тим, що відбувається позаду мене, і це мене засмутило. Я програв після третього вогневого рубежа — думав, що мої товариші по команді дозволять іншим робити свою роботу. Цього не сталося, і я помилився, думаючи інакше, ну що ж", — наводить слова Жаклена Le Parisien.

"Не команда з велоспорту". Біатлоніст Жаклен готується змінити гвинтівку на велосипед на тлі конфлікту у збірній Франції
Емільєн Жаклен у масстарті на етапі Кубка світу в Контіолахті. REUTERS/Pawel Kopczynski

Фаб'єн Клод натомість не поділяє думку Жаклена. За словами французького біатлоніста, в особистих гонках партнери по команді не зобов'язані допомагати один одному, а навпаки — є конкурентами на трасі.

"Коли Еміль атакував в середині гонки, ми з Еріком вийшли на друге і третє місця з невеликим відставанням від норвежця [Штурли Легрейда, що з "чистою" стрільбою вийшов в лідери]. Нам довелося діяти на повну. На жаль, це не командні перегони. Навіть якщо ми рухаємося в групі, намагаємося провести свою гонку".
Жаклен визнає: дивиться на біатлон інакше, ніж його суперники. Він ризикує більше як ходом, так і на стрільбі, надихаючись легендарним велогонщиком Марко Пантані, який був його одним з головних кумирів дитинства.

"Він зробив шоу". Легрейд відповів Жаклену за "зрадника", вдруге поспіль здолавши його у біатлонній гонці

Однак за словами Клода, паралель між велоспортом і біатлоном не завжди можна провести: "Емільєн занадто часто катається на велосипеді. На жаль, ми цього не робимо, не входимо в таку команду. В окремих гонках всі прагнуть подіуму чи перемоги — це така гонка, і я йому це пояснив".

Цю позицію підтримав і тренер чоловічої команди Франції Сімон Фуркад: "Ми не команда з велоспорту. Це інша стратегія. Хоча на формі є назва "французька команда", кожен спортсмен змагається індивідуально у особистих гонках".
Ответ
Joker 07:40 13.03.2026
Жаклен дуже вразливий, це факт. Але він дає результат на відміну від Фаб'єна, який давно перетворився на баласт для збірної. Але ж хтось його вперто тримає в першій збірній і навіть постійно ставить в естафети, у яких він майже завжди підводить. Чи не Сімон його "хрещений"?
Ответ
Joker 08:05 13.03.2026
Цитата:
Сообщение от Joker Посмотреть сообщение
Жаклен дуже вразливий, це факт. Але він дає результат на відміну від Фаб'єна, який давно перетворився на баласт для збірної. Але ж хтось його вперто тримає в першій збірній і навіть постійно ставить в естафети, у яких він майже завжди підводить. Чи не Сімон його "хрещений"?
А тим часом тренери за весь сезон не дали жодного шансу ні Патюрелю, ні Леве... Хлопцям по 23-24 роки, коли їх збираються підпускати до збірної, у пенсійному віці? Побігають ще сезон-два на IBU, і підуть, як вже зробили деякі талановиті молоді. Але то їхні проблеми.
Ответ
Баянист 08:31 13.03.2026
Цитата:
Сообщение от Joker Посмотреть сообщение

По Жаклену, тут можуть бути різні думки-бачення, вискажу орієнтовні і свої думки, чи лише думки, і не стверджую що вони правильні, як говориться є різні сторони медалі, все таки я розумію Жаклена, і десь в більшій частині на його стороні,

Почну із здається не зовсім зрозумілого прикладу, це із області фантастики, добре що у Франції є набір біатлоністів які приносять левову частку очків в загальний залік країн, допустим що Франція втратила квоту із 6 спортсменів, коли б став вибір кого ставити на ту чи іншу гонку, то коли б зайвим міг бути і Клод, то напевно тоді б його думка змінилася, він би першим бігав і кричав , давайте побільше очків в загальний залік.......

А ще по Жаклену, чисто про риси -якості спортсмена, хочу пригадати минулий сезон, здається це було в Рупольдінгу, індивідуальна гонка, це найгірша гонка в карьєрі легенди біатлона Йосіка Бое, памятаєте епізод який десятки разів транслювали по ТВ, коли на узбіччі вже стоїть Йосік, з намірами зійти із гонки, це він після гонки і сам розказував що він вже на той момент припинив участь у гонці, тобто зійшов, але ми всі бачити як в цей момент повз Йосіка проїзжав, не хто інший , а іменно той самий Жаклен, і всі ми памятаємо жест рукою Жаклена, типа чого стоїш, поїхали, і як потім розказав Йосік, він ніби сказав, поїхали, не личить легенді зупинятися, як приклад іншим подаєш, і Йосік, послухав, і продовжив гонку, так він завершив ту гонку на 85 місці, але проявив повагу до біатлону, до суперників-товаришів, получається що для Жаклена Йосік не був суперником, а був товаришем по команді біатлоністів, так, цю гонку і Жаклен не може записати як кращу, він показав 19 результат.

Чи потрібна підтримка в команді, я вважаю так, в кожній гонці у кожного є свій і настрій на гонку, якесь друге дихання, і можливо такі ситуації про які розповів Жаклен впливають на хід гонки того чи іншого спортсмена, а так получається і сам не гам , і другому не дам, цей масстарт Клод завершив із чим? 11 результат , а Жаклен попри все 9......
Ответ
iIon 11:50 13.03.2026
Бьорндален в своё время тоже не раз подчёркивал, что биатлон - это индивидуальный вид спорта. Так что не только Фабьен Клод и Симон Фуркад.
Добавлю ещё, что лично мне больше нравится болеть за личности чем за команды и не уверен, что стал бы смотреть биатлон если бы он сводился к гонке патрулей.
Ответ
Bars 19:45 13.03.2026
1.
KUPITMAN
2.
Smbat25
3.
alyk1967
4.
barus

Вообще забыл как скриншоты делать,потому просто скопирую...Вобщем я залетел в финал Н2Н на срушке.Финал четырех типа среди женщин.
Ответ
хмырь 09:39 20.03.2026

Обострилась борьба за первое место.
Ответ
хмырь 18:28 20.03.2026

Борьба продолжается.
Ответ
Юкк 03:54 21.03.2026
Цитата:
Сообщение от хмырь Посмотреть сообщение
Борьба продолжается.
А вот не надо показывать такие хорошие результаты и голова бы не болела. Как у меня
Ответ
iIon 17:11 21.03.2026
Старт-лист будет ещё пере затягиваться? Лену Хекки почему-то скрипт пока не видит в старт-листе.
Ответ
хмырь 18:36 21.03.2026

Сужаю до пяти претендентов.
Ответ
хмырь 13:43 22.03.2026
Кто приберег Воборникову на последнюю гонку, молодец!

Ответ
Баянист 07:42 26.03.2026
Колись ми часто полюбляли порівнювати представників різних видів спорту, хто кращий і сильніший, ось зараз буде можливість кращим біатлоністам-біатлоністкам із Норвегії продемонструвати свій Клас) у лижних перегонах

Норвезькі біатлоністи після завершення олімпійського сезону Кубка світу візьмуть участь у національному змаганні з лижних перегонів, що відбудеться в Лігні. Про це стало відомо із заявок на старти.
Упродовж 28-30 березня у чемпіонаті Норвегії з лижних перегонів відбудуться гонки на п'ять та 30 км серед жінок, тоді як чоловіки бігтимуть 10-кілометрову гонку, а також змагатимуться на дистанції у 50 км.

Участь у змаганнях з лижних перегонів візьмуть і топбіатлоністи збірної Норвегії: Марен Кіркейде, Інгрід Тандреволд, Юні Арнеклейв, Гуро Іттерхус, а також Ісак Фрей та Йоган-Олав Ботн. Зокрема, Тандреволд, Кіркейде і Фрей планують взяти участь в обох стартах, а Арнеклейв, Іттерхус та Ботн візьмуть участь лише у масстартах на 30 та 50 км відповідно.

За підсумком сезону з біатлону на Кубку світу, двоє з цих біатлоністів виграли "сині" майки, ставши найкращими в заліках U23 — чоловічий виграв Фрей, а жіночий — Кіркейде. У загальних заліках найрейтинговішим серед норвежців став Ботн, посівши третє місце.
Ответ
Первая ... 5 15 23 24 25
Ответ Up