Показать сообщение отдельно
Непрочитано 01.12.2020, 10:02   #10
Satyr
Эксперт

Satyr репутация неоспоримаSatyr репутация неоспоримаSatyr репутация неоспоримаSatyr репутация неоспоримаSatyr репутация неоспоримаSatyr репутация неоспоримаSatyr репутация неоспоримаSatyr репутация неоспоримаSatyr репутация неоспоримаSatyr репутация неоспоримаSatyr репутация неоспорима

Аккерманська Фортеця.

Ми вже переглянули спадок Львівщини, і вирушаємо на південь.
Сьогодні в нас Бі́лгород-Дністро́вська форте́ця.

Я поважний галичанин, і не сильно вірую в фараонів чи турецькі морські готелі. Тому кожного літа, просто зобов`язаний вивести своє сімейсто на море, десь біля Одеси.
Мушу:
Полежати на пісочку, переплистися до буйка і назад, продегустувати всі місцеві благородні вина, повчити сина плавати, зліпити декількадесять пісочних замків, згоріти на сонці, зробити дружині пару фотосесій типу "я і чайка", " я і хвилька", я і всі нові купальникі".......
Десь на третій день мене чіпає така нудьга, шо хочу вити...

Я люблю Карпати. А тут мушу відбувати повинність.

Ну не вмію я відрізняти настрій моря коли воно спить, чи коли воно хвилюється, чи чекає грозу, чи коли море любується заходом сонця.
І ше певно є сто віддтінків моря...

Тому треба придумувати якісь авантюри для розваги.
Аккерманська Фортеця - те що треба.

Аккерма́нська форте́ця або Бі́лгород-Дністро́вська форте́ця — історико-архітектурна пам'ятка та найбільша фортеця України. Була споруджена за часів Пізнього середньовіччя (XIII — XV століття) на місці руїн античного поліса Тіра. Розташована в м. Білгород-Дністровський Одеської області.

Дорога займає мінімум часу, в той рік відпочивали на Кароліно-Бугазі.

Сьогоднідній репортаж буде виглядати як фото звіт:

Дуже гарний вид з моря:

До фортеці треба ще дійти.
Малий покорювач історії, ще дуже дрібний, але наполегливий, нас ніщо не зупинить, а морозиво, як бонус, так дорога швидше йде:

Ми вже близько:

Так моїми очима виглядає древнє грецьке місто Тіра:

Нарешті вхід:

Шось дратує.
Крогом купа палаток з їжею і сувенірами.
Зазивали не церемоняться. Просто пробують заштовхнути до свого футкорту. Сувають дитині в руки якісь іграшки, збивають темп.
Я агресую і рубаю їм ту можливість. Біжимо до мурів.

Фортеця вражає. Вав. Я в захоплені. Велич. Це точно найбільший замок який я бачив. Все точно не обійти.
Бігом на мури:

А тут така красота. Не знаходжу слів, шоб описати. І лиман, і цитадель, і мури...
Цитадель:

і лиман через віконечко:

Спускаємося вниз.
Пробую пристроїтися до "чужої екскурсії", але марно, не дають мені послухати істини.
Терміново треба оббігти все подвір`я:

І погонити по тереторії "замку". Тож замок в замку... аааа .... :

Сонце палить по морському. Та і наші сили небезмежні.
Тату ше би годинами бродив, але суворий погляд мами змушує припиняти дослідження і плентатися в холодок.
Але і тут ми можемо розважатися...
Бааатут в фортеці:

Потім перекусили, а далі треба вшиватися.

Режимс...

Далі буде...

Последний раз редактировалось Satyr; 01.12.2020 в 11:06.
Satyr вне форума   Цитата
11 пользователя(ей) сказали cпасибо: