Аккерманська Фортеця.
Ми вже переглянули спадок Львівщини, і вирушаємо на південь.
Сьогодні в нас
Бі́лгород-Дністро́вська форте́ця.
Я поважний галичанин, і не сильно вірую в фараонів чи турецькі морські готелі. Тому кожного літа, просто зобов`язаний вивести своє сімейсто на море, десь біля Одеси.
Мушу:
Полежати на пісочку, переплистися до буйка і назад, продегустувати всі місцеві благородні вина, повчити сина плавати, зліпити декількадесять пісочних замків, згоріти на сонці, зробити дружині пару фотосесій типу "я і чайка", " я і хвилька", я і всі нові купальникі".......
Десь на третій день мене чіпає така нудьга, шо хочу вити...
Я люблю Карпати. А тут мушу відбувати повинність.
Ну не вмію я відрізняти настрій моря коли воно спить, чи коли воно хвилюється, чи чекає грозу, чи коли море любується заходом сонця.
І ше певно є сто віддтінків моря...
Тому треба придумувати якісь авантюри для розваги.
Аккерманська Фортеця - те що треба.
Аккерма́нська форте́ця або Бі́лгород-Дністро́вська форте́ця — історико-архітектурна пам'ятка та найбільша фортеця України. Була споруджена за часів Пізнього середньовіччя (XIII — XV століття) на місці руїн античного поліса Тіра. Розташована в м. Білгород-Дністровський Одеської області.
Дорога займає мінімум часу, в той рік відпочивали на Кароліно-Бугазі.

Сьогоднідній репортаж буде виглядати як фото звіт:

Дуже гарний вид з моря:

До фортеці треба ще дійти.
Малий покорювач історії, ще дуже дрібний, але наполегливий, нас ніщо не зупинить, а морозиво, як бонус, так дорога швидше йде:

Ми вже близько:

Так моїми очима виглядає древнє грецьке місто Тіра:

Нарешті вхід:

Шось дратує.
Крогом купа палаток з їжею і сувенірами.
Зазивали не церемоняться. Просто пробують заштовхнути до свого футкорту. Сувають дитині в руки якісь іграшки, збивають темп.
Я агресую і рубаю їм ту можливість. Біжимо до мурів.
Фортеця вражає. Вав. Я в захоплені. Велич. Це точно найбільший замок який я бачив. Все точно не обійти.
Бігом на мури:

А тут така красота. Не знаходжу слів, шоб описати. І лиман, і цитадель, і мури...
Цитадель:

і лиман через віконечко:

Спускаємося вниз.
Пробую пристроїтися до "чужої екскурсії", але марно, не дають мені послухати істини.
Терміново треба оббігти все подвір`я:

І погонити по тереторії "замку". Тож замок в замку... аааа .... :

Сонце палить по морському. Та і наші сили небезмежні.
Тату ше би годинами бродив, але суворий погляд мами змушує припиняти дослідження і плентатися в холодок.
Але і тут ми можемо розважатися...
Бааатут в фортеці:

Потім перекусили, а далі треба вшиватися.
Режимс...
Далі буде...