Колиска древнього Львова
Там, під Львівським замком старий дуб стояв.
Там, під Львівським замком старий дуб стояв,
А під тим дубочком партизан лежав...
Високий Замок- візитна карточка міліонного Львова.
Кожен львівський турист бачив бачив його, а найнаполегливіші ще й піднімалися.
Але давайте попорядку.
Висо́кий За́мок — замок, збудований під керівництвом Короля Русі Лева Даниловича, потім — польського короля Казимира III на Замковій горі у Львові. Майже повністю розібраний протягом XIX століття.
Те що всі називають Високим замком - насправді копець люблінської унії.

В 1869 його штучно насипали. Обов'язком кожного поляка, було вивезти тачку землі і зробити свій вклад в справу.
Сучасний вигляд:

На самому чубочку, є чудовий оглядовий майданчик, з відти відкриваються панорами на всі сторони Львова.
Думаю в кожного хто був у Львові і піднімався, є своя незабутня істороя. Літо чи зима, в сонячку погоду чи в дощ, зранку чи ввечері... Це місце завжди залишає яскраві спогади.
Замок.
Коли шведи взяли замок, він був суттєво пошкоджений, з того часу почався його занепад.
В кінці вісімнадцятого століття його почали розбирати, а коли насипали копець, знищили повністю.
Фото 1905р:

Зараз від замку зберігся тільки фрагмент південного муру:
В середмісті Львова, добре збереглася Глинська Брама.
Напевно щось подібне було і замку:
Високий Замок не залишить байдужим нікого.
Я дуже люблю тут гуляти. Є сотні історій, які весело згадати, але не можна нікому розказати.
Цього літа, свій ДН я відмічав прямо на травичці Високого Замку. Обклалися піцою та шампанським, і маленькою веселою компанією святкували.
Недавно зустрів цікаве фото.
Панорама вечірнього Львова, вид з Високого Замку.
Красота неймовірна. На фото є цікава деталь. В ту погоду чудово відкрилися Карпати.
Чітко видно хребти Бескидів, якшо подивитися вверх від вежі Корнякта то відмінно видно найвищу гору Парашка 1245м.
Приїзджайте і насолоджуйтеся побаченим.
Пі.Сі.
Завжди можу приєднатися...

Пі.Пі.Сі.
В коментарях буде цікаво почитати Ваші історії з Високого Замку...
Продовження буде...