Показать сообщение отдельно
Непрочитано 11.11.2020, 07:42   #5
Satyr
Эксперт

Satyr репутация неоспоримаSatyr репутация неоспоримаSatyr репутация неоспоримаSatyr репутация неоспоримаSatyr репутация неоспоримаSatyr репутация неоспоримаSatyr репутация неоспоримаSatyr репутация неоспоримаSatyr репутация неоспоримаSatyr репутация неоспоримаSatyr репутация неоспорима

Колиска древнього Львова

Там, під Львівським замком старий дуб стояв.
Там, під Львівським замком старий дуб стояв,
А під тим дубочком партизан лежав...

Високий Замок- візитна карточка міліонного Львова.
Кожен львівський турист бачив бачив його, а найнаполегливіші ще й піднімалися.

Але давайте попорядку.

Висо́кий За́мок — замок, збудований під керівництвом Короля Русі Лева Даниловича, потім — польського короля Казимира III на Замковій горі у Львові. Майже повністю розібраний протягом XIX століття.

Те що всі називають Високим замком - насправді копець люблінської унії.

В 1869 його штучно насипали. Обов'язком кожного поляка, було вивезти тачку землі і зробити свій вклад в справу.
Сучасний вигляд:

На самому чубочку, є чудовий оглядовий майданчик, з відти відкриваються панорами на всі сторони Львова.

Думаю в кожного хто був у Львові і піднімався, є своя незабутня істороя. Літо чи зима, в сонячку погоду чи в дощ, зранку чи ввечері... Це місце завжди залишає яскраві спогади.

Замок.
Коли шведи взяли замок, він був суттєво пошкоджений, з того часу почався його занепад.
В кінці вісімнадцятого століття його почали розбирати, а коли насипали копець, знищили повністю.
Фото 1905р:

Зараз від замку зберігся тільки фрагмент південного муру:

В середмісті Львова, добре збереглася Глинська Брама.
Напевно щось подібне було і замку:

Високий Замок не залишить байдужим нікого.

Я дуже люблю тут гуляти. Є сотні історій, які весело згадати, але не можна нікому розказати.
Цього літа, свій ДН я відмічав прямо на травичці Високого Замку. Обклалися піцою та шампанським, і маленькою веселою компанією святкували.

Недавно зустрів цікаве фото.
Панорама вечірнього Львова, вид з Високого Замку.
Красота неймовірна. На фото є цікава деталь. В ту погоду чудово відкрилися Карпати.
Чітко видно хребти Бескидів, якшо подивитися вверх від вежі Корнякта то відмінно видно найвищу гору Парашка 1245м.

Приїзджайте і насолоджуйтеся побаченим.

Пі.Сі.
Завжди можу приєднатися...
Пі.Пі.Сі.
В коментарях буде цікаво почитати Ваші історії з Високого Замку...

Продовження буде...