![]() |
Обговорення, подяки, питання, відповіді...
Класний репортаж!Дякую.Дуже чекаю продовження.Є одне питання-прохання,більш детально розповісти за Підгорецький замок.Як то так вийшло,що я про нього навіть не чув.Там,я так зрозумів,дозволяють ходити всередині де завгодно?А в підвали?
|
Тарас, а Підгорецький вже відкритий для відвідувачів?! Коли ми мандрували ЗП, туди нікого не пускали, тому що в руйнівному стані. Бачу, що змінилось не багато...
Репортаж супер!!! Що ж ти не признавався, що в тебе такий талант журналіста? |
Цитата:
Репортаж по 4.06, Замок був відкритий, нас впустили в середину. Ми самі погуляли без персоналу, так як і інші туристи. Відкритий був другий поверх. Зали пусті. Буквально пару картин на стінах. На дворі лазь де хочеш. |
Цитата:
На брамі заплатили охороні. Тереторія величезна. http://ibuprog.com/forum/imagehostin...41f99a65f8.jpg Надзвичайно гарний парк. В середині в замку відкриті тільки декілька залів. По території можна гуляти всюди і підніматися на всі оборонні лінії. Підземелля закриті. Принаймі нам так сказали, може шоб менше лазили. Пару підозрілих входів я бачив. Я був з одним юним дослідником, мисливцем на привидів, то не став акцентувати увагу, бо виглядало воно досить небезпечно. Шамотка і кам'яні брили просто висіли на чесному слові в тих місцях. |
а де вiн знаходиться точніше і чи є там десь заночувати. Я дуже люблю такі місця, щоб полазити. Думаю що якби я поліз без дозволу і мене зловили, то не розстріляли б. )) А там видно що лазити можна цілий день.
Для всех. Кто особо не понимает,то напоминаю,что у нас есть переводчик встроенный в каждое сообщение. И нажав на который вы автоматически получаете перевод. http://ibuprog.com/forum/imagehostin...424231d9a2.png |
Цитата:
Або просто би з охоронцем домовився за чукулядку. ;) Заночувати не знаю, на сайтах з приватними садибами в тому селі нічого не знайшов. Але практика показує, шо питаєш в людей в кого можна зупинитися і вони підкажуть. За твої гроші тобі здадуть цілком пристойну кімнату і ше й нагодують. http://ibuprog.com/forum/imagehostin...427827f83c.png 1. Золочівський 2. Підгорецький 3. Олеський |
Юкк, то цю Підкову треба просто об'їхати, зупинятися на декілька днів там нема сенсу. Одного дня вистачить на кожен замок, а на Олеський і пів дня. Але гарно там - факт.
|
Цитата:
Раз пішли такі розмови, то завтра додам ше два замки які є по дорозі... І тоді буде повна підкова. Але 5 замків за день то багато, і треба мати шофера льотчика, дорога нормальна. |
Satyr, а сколько от Львова? Можно и машину напрокат взять.
|
Цитата:
http://ibuprog.com/forum/imagehostin...42ec13cf25.jpg |
Экскурсия очень понравилась! Снимки зачОтные! Тарас, спасибо!)
|
Надзвичайно цікаво, можливо хотілося би троха більше твоїх особистих вражень і думок, але то не є принципово.. вподобало.. подякував.. читатиму обов'язково.
|
Цитата:
:) Буде ше... ;) |
Цитата:
Цитата:
|
Satyr, Очень интересно! Спасибо!
|
Обговорення, подяки, питання, відповіді...
Друзі, "Замки" викликали небувалий ажіотаж на форумі.
Для того, щоб ви бачили репортажі, окремо створюю тему для коментарів і обговорення. |
Дополню. Для удобства если кому хочется прокомментировать статью прямо там,то не стесняйтесь,Тарас потом перенесет всё в эту тему. :) Главное для блогера что? Заинтересованность людей и их участие.)) Поэтому-вперёд!
|
Тарас, дуже дякую за чергову інформативнщ-розважальну порцію!:good1: Особлива подяка за Жовкву - ніколи там не був, і навіть не уявляв, що в такому невеликому містечку стільки вражаючих пам'яток архітектури. Треба якось туди добратись...
|
Цитата:
|
Цитата:
Цитата:
|
Цитата:
Кількості стаціонарних монахів не знаю. |
Цитата:
|
Satyr, Тарас, як завжди шикарно - поетично, романтично і правдиво!!!:good1: Давай ще.
|
Satyr, с каждым следующим замком удивляешь всё больше и больше! Это сколько же ты их посетил? И сколько лет понадобилось на это? Я тоже очень люблю разные крепости. Заразилась этим когда-то давно в Чехии. Там очень хорошо их сохраняют, и в каждом замке был небольшой музейчик прошлого-часы, оружие ,одежда, мебель, повозки и т.д. Молодцы, страна туризма.
Если б украинские олигархи восстановили хотя бы по одному замку, эх... Прочитала, что на территории Украины находится более 3000 замков, крепостей. Так что, Satyr, работы ещё непочатый край.) Продолжай удивлять нас! |
Цитата:
:) Насправді замків не так багато. Це фактично закінчення циклу про замки Львівщини. Бродівський я винесу в окрему мандрівку Тернопіллям і він там буде по хронології. Цитадель буду писати під настрій. Наступними будуть великі замки, добре збережені, які справили на мене найбільше враження і є моїми улюбленими. Буде цікаво, якщо ти так напишеш декілька слів про свої мандри, опублікуєш замкові фото... |
Цитата:
Впевнений, в тебе є декілька історій з замками. Якщо то буде з центральної-північної України, то це буде прикраса цього блогу! |
Цитата:
|
Цитата:
Цитата:
У нас в семье должен был сохраниться сувенир от чешских друзей, такая мягкая фигурка Швейка, если, конечно, сын в детстве не оторвал его фуражку, а может и с головой.) Мне нравится, Satyr, что у тебя получается писать с лёгким юмором. Интересно не только сами замки, но и как описываешь свои путешествия. Думаю,автор Швейка Гашек взял бы тебя в свою писательскую команду.) |
Тарас,очень у тебя интересный блог складывается.Всегда с нетерпением жду очередного репортажа о твоей поездке в "средневековье".Как хорошо что на твоей земле так много интересных исторических объектов.И приятно видеть что эти замки не "тупо" превращаются в руины,а вызывают интерес у любителей истории и краеведов.Хотя конечно внешний вид некоторых из них все же вызывает опасение,но и в то же время понятно что в государстве не всегда находятся деньги на поддержание и восстановление исторических памятников.Но где то реставрация ведется и это не может не радовать.По всей видимости у вас тоже есть меценаты,которые курируют восстановление или вкладывают деньги в реставрацию.У нас в Подмосковье тоже полно полуразваливающихся объектов,имеющих историческую ценность,на уход за которыми у государства не находятся деньги(хотя сейчас можно заметить,что очень много средств уходит на восстановление и приведение в порядок исторического облика древних городов и их исторического центра).И тогда на помощь государству приходят частные меценаты,вкладывающие свои средства в восстановление усадьб.И дай Бой чтобы и у вас нашлись такие щедрые люди,которые хотят чтобы ваши замки увидело не только ваше поколение,но и ваши потомки.Спасибо тебе,Тарас, за проведенные экскурсии.И прошу тебя продолжать радовать нас своими авторскими репортажами из новых замком,которыми так щедро богата ваша земля.
P.S. В свое время я объездил практически все замки бывшей ЧССР.А вот будучи в Украине не довелось побывать ни в одном из замков(за исключением крепости Белгорода-Днестровского),да и вряд ли теперь удастся побывать в ближайшем будущем.Поэтому ты для меня практически прорубил "окно в Европу" |
Цитата:
:) http://ibuprog.com/forum/imagehostin...ea56c95b7c.jpg Діставшись Сянока, батальйон Швейка рушив в напрямку на Стару Сіль та Самбір, перетнувши нинішній український кордон десь в районі сучасного пункту пропуску Смільниця-Кросцєнко. Далі шлях Швейка дорогами Львівщини пролягав за наступним маршрутом: Терло— Старява — Хирів — Березів — Шумина — Фельштин (нині Скелівка). Спокійний похід Швейка разом з батальйоном був раптово перерваний у районі містечка Фельштин (нині Скелівка), в околицях якого і сталася найбільша пригода бравого вояка на наших теренах. Швейк, якого підпоручик Лукаш відправив до Фельштина розшукати місце нічлігу для роти, засперечався з іншими квартир’єрами про кращу дорогу і врешті відбився від них... пам`ятник Швейку в Скелівці http://ibuprog.com/forum/imagehostin...ea76b071c5.jpg В книжці цей епізод описано так: «Надвечір Швейк дійшов до невеликого ставка, де зустрів одного російського полоненого, який, утікши з полону, тут купався. Росіянин, побачивши Швейка, виліз із води і, як був голий, кинувся бігти. Швейкові було цікаво, чи личила б йому російська форма, яка валялася тут же під вербами. Він швидко роздягся, одягнув форму нещасного голого росіянина, що втік з колони військовополонених, розквартированих у селі за лісом. Швейкові заманулося як слід побачити себе у водяному дзеркалі, і він довго ходив по греблі ставка, аж поки його знайшов там патруль польової жандармерії, який шукав російського полоненого. Жандарми були угорці і, незважаючи на Швейкові протести, відвели його в етапний пункт у Хирові, де зарахували до транспорту російських полонених, призначених працювати на ремонті залізничної колії в напрямку Перемишля». :) :) :) Страшенно люблю бравого вояка Швейка... :) |
Цитата:
Такими коментарями підживлюється натхнення до створення нових репортажів. Мені важливо знати, що людям подобається читати мою писанину... :podmigivanie: Цитата:
коли вгамуються враженя від першого біатлонного етапу, коли будуть підраховані всі бали, коли стихнуть обговорення і святкування - тоді вийде репортаж про Аккерманську фортецю... |
А у нас в театрі Франко вже більше 20ти років йде вистава "Швейк". Вперше я її побачив по ТВ, коли тільки все починалось, і ось два чи три роки тому вибрались і до театру подивитись вживу (навіть не знаю, чому з таким запізненням, тому що ми з дружиною ще ті театрали). І знаєте, цей, без перебільшення, витвір мистецтва з роками став ще кращим. Гра Бенюка (Швейк) і Хостікоєва (Лукаш і ще кілька персонажів) просто вражає і зачаровує - це сміх і сльози в одному флаконі. І все так же з сезону в сезон повні зали і страшенний ажіотаж біля кас...
|
Цитата:
В нас, в Заньковецької, дуже любив як грав покійний Бенюк старший... |
Цитата:
А если серьезно,то я как уже и писал ранее был в Аккерманской крепости.Но это было более 55-ти лет тому назад,а точнее летом 1964 года.И у меня в фотоальбоме есть много черно-белых фото из той поездки.Но что может сохранится в памяти за столько лет.А практически ничего.Помню единственное,что там стояли древние орудия ну и сами стены форта помню.А больше(хотя это тоже из рассказов родителей)запомнилось из отдыха в Белгород-Днестровском,это то что я чуть не утонул в море при поездке в Каролино Бургас .Родители на секунду отвлеклись,а я бултых с головкой в море и тю-тю,ведь в четыре года я плавал как топор.Хорошо кто-то из соседей взрослых вовремя заметил мой уход и меня вовремя достали тепленьким.А еще бы минута и я бы не писал уже не только в этой теме,но и вообще бы писать так бы и не научился.:ohmy1::hahaha1: |
Цитата:
Хотя про Белгород-Днестровскую крепость слышала, или даже в кино видела. А вот в Крыму мне места более знакомы. Но там такое переплетение мировых культур и религий за всю историю, что, наверное, жизни не хватит со всем ознакомиться. Из твоего репортажа мне больше всего нравится Воронцовский дворец в Алупке и его парк. Вообще люблю такие ландшафтные парки и стараюсь посещать их в разных странах. Обычно они вместе с дворцами или замками. Но этот алупкинский один из самых любимых. |
Цитата:
Дивилися все дуже поверхнево. Хоча вважаю, що побачили багато. Чи ше в тому житті попаду в Крим, не знаю... Колись в інших умовах треба повторити. Ситуація зараз така в світі... ;) |
Satyr Тарас,после проведенной тобой ознакомительной экскурсии по Невицкому замку понял, что сам замок действительно полуразрушен,но я обратил больше внимания на потрясающее окружение.Какие же красивые виды в Закарпатье.Я ведь за годы службы ни единожды был в Мукачево,но кроме аэродрома ничего вокруг и не видел.А аэродромы практически все похожи друг на друга:взлетка,рулежки стоянки самолетов .Мое впечатление от Мукачево осталось практически вот таким как на фото.Правда в моей эскадрильи бортовые номера начинались с номера 40.
P.S. А мы с твоим напарником Владимиром рождены в один день,и мне подруга всегда на день рождения постоянно поет эту песню Шуфутинского,когда поздравляет по телефону.:hahaha1: |
Цитата:
Мій тато, служив в Мукачево. Ви ровесники. Я йому: замок, архітектура, кулінарія... А він мені: пост, тушонку на вино міняли, генерал напився, связь давали... :good1: |
Коли вже все переговорили, ми ше маєм одну тему, яка не закінчується.
Мукачево. І тоді пів дня я можу слухати про браві військові походеньки. На вихідні поїду до мами, залізу в татів дємбєльський альбом, і може зідру якусь армійську фотку, техніка і Мукачево, чи техніка і гори, ну або шось таке... |
Цитата:
http://ibuprog.com/forum/imagehostin...91ed131dfb.jpg |
| Текущее время: 06:55. Часовой пояс GMT. |