Вход

Просмотр полной версии : Обговорення, подяки, питання, відповіді...

Юкк
05.11.2020, 14:20
Класний репортаж!Дякую.Дуже чекаю продовження.Є одне питання-прохання,більш детально розповісти за Підгорецький замок.Як то так вийшло,що я про нього навіть не чув.Там,я так зрозумів,дозволяють ходити всередині де завгодно?А в підвали?

Francesko T
05.11.2020, 14:39
Тарас, а Підгорецький вже відкритий для відвідувачів?! Коли ми мандрували ЗП, туди нікого не пускали, тому що в руйнівному стані. Бачу, що змінилось не багато...
Репортаж супер!!! Що ж ти не признавався, що в тебе такий талант журналіста?

Satyr
05.11.2020, 14:48
Тарас, а Підгорецький вже відкритий для відвідувачів?! Коли ми мандрували ЗП, туди нікого не пускали, тому що в руйнівному стані. Бачу, що змінилось не багато...
Репортаж супер!!! Що ж ти не признавався, що в тебе такий талант журналіста?
Дякую, за теплі слова.

Репортаж по 4.06,
Замок був відкритий, нас впустили в середину.
Ми самі погуляли без персоналу, так як і інші туристи. Відкритий був другий поверх.
Зали пусті.
Буквально пару картин на стінах.
На дворі лазь де хочеш.

Satyr
05.11.2020, 14:57
Класний репортаж!Дякую.Дуже чекаю продовження.Є одне питання-прохання,більш детально розповісти за Підгорецький замок.Як то так вийшло,що я про нього навіть не чув.Там,я так зрозумів,дозволяють ходити всередині де завгодно?А в підвали?
Приїхали.
На брамі заплатили охороні.
Тереторія величезна.
http://ibuprog.com/forum/imagehosting/2020/11/05/6995fa41f99a65f8.jpg (http://ibuprog.com/forum/imagehosting/2020/11/05/6995fa41f99a65f8.jpg)
Надзвичайно гарний парк.
В середині в замку відкриті тільки декілька залів.
По території можна гуляти всюди і підніматися на всі оборонні лінії.
Підземелля закриті.
Принаймі нам так сказали, може шоб менше лазили.
Пару підозрілих входів я бачив.
Я був з одним юним дослідником, мисливцем на привидів, то не став акцентувати увагу, бо виглядало воно досить небезпечно. Шамотка і кам'яні брили просто висіли на чесному слові в тих місцях.

Юкк
05.11.2020, 15:11
а де вiн знаходиться точніше і чи є там десь заночувати. Я дуже люблю такі місця, щоб полазити. Думаю що якби я поліз без дозволу і мене зловили, то не розстріляли б. )) А там видно що лазити можна цілий день.

Для всех. Кто особо не понимает,то напоминаю,что у нас есть переводчик встроенный в каждое сообщение. И нажав на который вы автоматически получаете перевод.

http://ibuprog.com/forum/imagehosting/2020/11/05/45fa424231d9a2.png (http://ibuprog.com/forum/imagehosting/2020/11/05/45fa424231d9a2.png)

Satyr
05.11.2020, 15:26
а де вiн знаходиться точніше і чи є там десь заночувати. Я дуже люблю такі місця, щоб полазити. Думаю що якби я поліз без дозволу і мене зловили, то не розстріляли б. )) А там видно що лазити можна цілий день.

Думаю шо не розстріляли.
Або просто би з охоронцем домовився за чукулядку. ;)
Заночувати не знаю, на сайтах з приватними садибами в тому селі нічого не знайшов. Але практика показує, шо питаєш в людей в кого можна зупинитися і вони підкажуть. За твої гроші тобі здадуть цілком пристойну кімнату і ше й нагодують.

http://ibuprog.com/forum/imagehosting/2020/11/05/6995fa427827f83c.png (http://ibuprog.com/forum/imagehosting/2020/11/05/6995fa427827f83c.png)
1. Золочівський
2. Підгорецький
3. Олеський

Francesko T
05.11.2020, 15:31
Юкк, то цю Підкову треба просто об'їхати, зупинятися на декілька днів там нема сенсу. Одного дня вистачить на кожен замок, а на Олеський і пів дня. Але гарно там - факт.

Satyr
05.11.2020, 15:36
Юкк, то цю Підкову треба просто об'їхати, зупинятися на декілька днів там нема сенсу. Одного дня вистачить на кожен замок, а на Олеський і пів дня. Але гарно там - факт.
Зупинитися можна і у Львові.
Раз пішли такі розмови, то завтра додам ше два замки які є по дорозі...
І тоді буде повна підкова.
Але 5 замків за день то багато, і треба мати шофера льотчика, дорога нормальна.

Seiner/Сейнер
05.11.2020, 15:45
Satyr, а сколько от Львова? Можно и машину напрокат взять.

Satyr
05.11.2020, 15:56
Satyr, а сколько от Львова? Можно и машину напрокат взять.
Про машину нічого не скажу, бо ніколи не користувався, але думаю, що реально.

http://ibuprog.com/forum/imagehosting/2020/11/05/6995fa42ec13cf25.jpg (http://ibuprog.com/forum/imagehosting/2020/11/05/6995fa42ec13cf25.jpg)

karhu
05.11.2020, 15:59
Экскурсия очень понравилась! Снимки зачОтные! Тарас, спасибо!)

Юха Мието
06.11.2020, 11:09
Надзвичайно цікаво, можливо хотілося би троха більше твоїх особистих вражень і думок, але то не є принципово.. вподобало.. подякував.. читатиму обов'язково.

Satyr
06.11.2020, 11:12
Надзвичайно цікаво, можливо хотілося би троха більше твоїх особистих вражень і думок, але то не є принципово.. вподобало.. подякував.. читатиму обов'язково.
Тільки мої і мої враження.
:)
Буде ше...
;)

Юха Мието
06.11.2020, 11:24
Тільки мої і мої враження.
троха більше твоїх особистих вражень і думок

ключове слово "більше")) не бери в голову.. пиши)

Юкк
07.11.2020, 06:15
Satyr, Очень интересно! Спасибо!

Satyr
07.11.2020, 11:55
Друзі, "Замки" викликали небувалий ажіотаж на форумі.
Для того, щоб ви бачили репортажі,
окремо створюю тему для коментарів і обговорення.

Юкк
07.11.2020, 11:58
Дополню. Для удобства если кому хочется прокомментировать статью прямо там,то не стесняйтесь,Тарас потом перенесет всё в эту тему. :) Главное для блогера что? Заинтересованность людей и их участие.)) Поэтому-вперёд!

Francesko T
08.11.2020, 12:06
Тарас, дуже дякую за чергову інформативнщ-розважальну порцію!:good1: Особлива подяка за Жовкву - ніколи там не був, і навіть не уявляв, що в такому невеликому містечку стільки вражаючих пам'яток архітектури. Треба якось туди добратись...

Юкк
09.11.2020, 06:39
Тут раз, мій внутрішній голос заговорив голосом Боярського...
Каналья...
Тисяча чєртєй...

Ясно шо я знав що тут знамали Трьох Мушкетерів, але так приємно було згадувати якісь картинки з фільму і проектувати на місцевість.
Это момент,когда снимали Бетюнский монастырь по книге,в котором была Констанция. И кадр у тебя как раз,когда они прискакали туда вчетвером(по-моему так)

Юкк
09.11.2020, 06:44
Вже по приїзді до дому я глибше досліджував тему.
Взнав, що багато епізодів знімали саме тут:
https://zamki-kreposti.livejournal.com/7207.html
Классно,не знал. Спасибо!
Їдем в Крехівський монастир.
Это действующий монастырь?

Satyr
09.11.2020, 06:53
Это действующий монастырь?

Монастир діючий.
Кількості стаціонарних монахів не знаю.

Юкк
09.11.2020, 07:41
Монастир діючий.
Кількості стаціонарних монахів не знаю.
Классно.Обязательно надо побывать.

Francesko T
16.11.2020, 13:35
Satyr, Тарас, як завжди шикарно - поетично, романтично і правдиво!!!:good1: Давай ще.

Элис
19.11.2020, 16:56
Satyr, с каждым следующим замком удивляешь всё больше и больше! Это сколько же ты их посетил? И сколько лет понадобилось на это? Я тоже очень люблю разные крепости. Заразилась этим когда-то давно в Чехии. Там очень хорошо их сохраняют, и в каждом замке был небольшой музейчик прошлого-часы, оружие ,одежда, мебель, повозки и т.д. Молодцы, страна туризма.
Если б украинские олигархи восстановили хотя бы по одному замку, эх...
Прочитала, что на территории Украины находится более 3000 замков, крепостей.
Так что, Satyr, работы ещё непочатый край.) Продолжай удивлять нас!

Satyr
19.11.2020, 17:07
Satyr, с каждым следующим замком удивляешь всё больше и больше! Это сколько же ты их посетил? И сколько лет понадобилось на это? Я тоже очень люблю разные крепости. Заразилась этим когда-то давно в Чехии. Там очень хорошо их сохраняют, и в каждом замке был небольшой музейчик прошлого-часы, оружие ,одежда, мебель, повозки и т.д. Молодцы, страна туризма.
Если б украинские олигархи восстановили хотя бы по одному замку, эх...
Прочитала, что на территории Украины находится более 3000 замков, крепостей.
Так что, Satyr, работы ещё непочатый край.) Продолжай удивлять нас!
Це тільки цьогорічні історії. Знайшов позитив від карантину.
Насправді замків не так багато.
Це фактично закінчення циклу про замки Львівщини. Бродівський я винесу в окрему мандрівку Тернопіллям і він там буде по хронології.
Цитадель буду писати під настрій.

Наступними будуть великі замки, добре збережені, які справили на мене найбільше враження і є моїми улюбленими.

Буде цікаво, якщо ти так напишеш декілька слів про свої мандри, опублікуєш замкові фото...

Satyr
19.11.2020, 18:52
Satyr, Тарас, як завжди шикарно - поетично, романтично і правдиво!!!:good1: Давай ще.

Франческо, ти ж так само мандрівник.
Впевнений, в тебе є декілька історій з замками.
Якщо то буде з центральної-північної України, то це буде прикраса цього блогу!

Francesko T
19.11.2020, 19:22
Франческо, ти ж так само мандрівник.
Впевнений, в тебе є декілька історій з замками.
Якщо то буде з центральної-північної України, то це буде прикраса цього блогу!

Не так багато, як ти думаєш. Тобі ближче до всього того. Ну, трохи фоток вистпвлю, але пізніше.

Элис
24.11.2020, 16:18
Ну і як я можу пропустити Швейка.
Саме тут відбулося безліч його пригод:

Я просто зупинився, дуже довго дивився, чекав, коли він зловить ті кури і понесе смажити...

Вот не ожидала, что Швейк и тут почудил.) Хотя где только он не потопал в те-то времена.)Мама моя очень любила эту книгу.
У нас в семье должен был сохраниться сувенир от чешских друзей, такая мягкая фигурка Швейка, если, конечно, сын в детстве не оторвал его фуражку, а может и с головой.)
Мне нравится, Satyr, что у тебя получается писать с лёгким юмором. Интересно не только сами замки, но и как описываешь свои путешествия. Думаю,автор Швейка Гашек взял бы тебя в свою писательскую команду.)

Дядя Миша
25.11.2020, 14:45
Тарас,очень у тебя интересный блог складывается.Всегда с нетерпением жду очередного репортажа о твоей поездке в "средневековье".Как хорошо что на твоей земле так много интересных исторических объектов.И приятно видеть что эти замки не "тупо" превращаются в руины,а вызывают интерес у любителей истории и краеведов.Хотя конечно внешний вид некоторых из них все же вызывает опасение,но и в то же время понятно что в государстве не всегда находятся деньги на поддержание и восстановление исторических памятников.Но где то реставрация ведется и это не может не радовать.По всей видимости у вас тоже есть меценаты,которые курируют восстановление или вкладывают деньги в реставрацию.У нас в Подмосковье тоже полно полуразваливающихся объектов,имеющих историческую ценность,на уход за которыми у государства не находятся деньги(хотя сейчас можно заметить,что очень много средств уходит на восстановление и приведение в порядок исторического облика древних городов и их исторического центра).И тогда на помощь государству приходят частные меценаты,вкладывающие свои средства в восстановление усадьб.И дай Бой чтобы и у вас нашлись такие щедрые люди,которые хотят чтобы ваши замки увидело не только ваше поколение,но и ваши потомки.Спасибо тебе,Тарас, за проведенные экскурсии.И прошу тебя продолжать радовать нас своими авторскими репортажами из новых замком,которыми так щедро богата ваша земля.

P.S. В свое время я объездил практически все замки бывшей ЧССР.А вот будучи в Украине не довелось побывать ни в одном из замков(за исключением крепости Белгорода-Днестровского),да и вряд ли теперь удастся побывать в ближайшем будущем.Поэтому ты для меня практически прорубил "окно в Европу"

Satyr
25.11.2020, 17:55
Вот не ожидала, что Швейк и тут почудил.) Хотя где только он не потопал в те-то времена.)Мама моя очень любила эту книгу.
У нас в семье должен был сохраниться сувенир от чешских друзей, такая мягкая фигурка Швейка, если, конечно, сын в детстве не оторвал его фуражку, а может и с головой.)
Мне нравится, Satyr, что у тебя получается писать с лёгким юмором. Интересно не только сами замки, но и как описываешь свои путешествия. Думаю,автор Швейка Гашек взял бы тебя в свою писательскую команду.)

Швейк відзначився, ше і як.
http://ibuprog.com/forum/imagehosting/2020/11/25/6995fbea56c95b7c.jpg (http://ibuprog.com/forum/imagehosting/2020/11/25/6995fbea56c95b7c.jpg)
Діставшись Сянока, батальйон Швейка рушив в напрямку на Стару Сіль та Самбір, перетнувши нинішній український кордон десь в районі сучасного пункту пропуску Смільниця-Кросцєнко. Далі шлях Швейка дорогами Львівщини пролягав за наступним маршрутом: Терло— Старява — Хирів — Березів — Шумина — Фельштин (нині Скелівка).

Спокійний похід Швейка разом з батальйоном був раптово перерваний у районі містечка Фельштин (нині Скелівка), в околицях якого і сталася найбільша пригода бравого вояка на наших теренах. Швейк, якого підпоручик Лукаш відправив до Фельштина розшукати місце нічлігу для роти, засперечався з іншими квартир’єрами про кращу дорогу і врешті відбився від них...

пам`ятник Швейку в Скелівці
http://ibuprog.com/forum/imagehosting/2020/11/25/6995fbea76b071c5.jpg (http://ibuprog.com/forum/imagehosting/2020/11/25/6995fbea76b071c5.jpg)
В книжці цей епізод описано так:
«Надвечір Швейк дійшов до невеликого ставка, де зустрів одного російського полоненого, який, утікши з полону, тут купався. Росіянин, побачивши Швейка, виліз із води і, як був голий, кинувся бігти. Швейкові було цікаво, чи личила б йому російська форма, яка валялася тут же під вербами. Він швидко роздягся, одягнув форму нещасного голого росіянина, що втік з колони військовополонених, розквартированих у селі за лісом. Швейкові заманулося як слід побачити себе у водяному дзеркалі, і він довго ходив по греблі ставка, аж поки його знайшов там патруль польової жандармерії, який шукав російського полоненого. Жандарми були угорці і, незважаючи на Швейкові протести, відвели його в етапний пункт у Хирові, де зарахували до транспорту російських полонених, призначених працювати на ремонті залізничної колії в напрямку Перемишля».
:) :) :)

Страшенно люблю бравого вояка Швейка...

Satyr
25.11.2020, 18:46
Тарас,очень у тебя интересный блог складывается.Всегда с нетерпением жду очередного репортажа о твоей поездке в "средневековье".Как хорошо что на твоей земле так много интересных исторических объектов.

Велике дякую за теплі слова.
Такими коментарями підживлюється натхнення до створення нових репортажів.
Мені важливо знати, що людям подобається читати мою писанину...
:podmigivanie:

А вот будучи в Украине не довелось побывать ни в одном из замков(за исключением крепости Белгорода-Днестровского),да и вряд ли теперь удастся побывать в ближайшем будущем.Поэтому ты для меня практически прорубил "окно в Европу"

Маленький спойлер:
коли вгамуються враженя від першого біатлонного етапу, коли будуть підраховані всі бали, коли стихнуть обговорення і святкування - тоді вийде репортаж про Аккерманську фортецю...

Francesko T
26.11.2020, 18:43
А у нас в театрі Франко вже більше 20ти років йде вистава "Швейк". Вперше я її побачив по ТВ, коли тільки все починалось, і ось два чи три роки тому вибрались і до театру подивитись вживу (навіть не знаю, чому з таким запізненням, тому що ми з дружиною ще ті театрали). І знаєте, цей, без перебільшення, витвір мистецтва з роками став ще кращим. Гра Бенюка (Швейк) і Хостікоєва (Лукаш і ще кілька персонажів) просто вражає і зачаровує - це сміх і сльози в одному флаконі. І все так же з сезону в сезон повні зали і страшенний ажіотаж біля кас...

Satyr
26.11.2020, 18:57
А у нас в театрі Франко вже більше 20ти років йде вистава "Швейк". Вперше я її побачив по ТВ, коли тільки все починалось, і ось два чи три роки тому вибрались і до театру подивитись вживу (навіть не знаю, чому з таким запізненням, тому що ми з дружиною ще ті театрали). І знаєте, цей, без перебільшення, витвір мистецтва з роками став ще кращим. Гра Бенюка (Швейк) і Хостікоєва (Лукаш і ще кілька персонажів) просто вражає і зачаровує - це сміх і сльози в одному флаконі. І все так же з сезону в сезон повні зали і страшенний ажіотаж біля кас...

ООО, я би таке подивився, Особливо Бенюка молодшого.

В нас, в Заньковецької, дуже любив як грав покійний Бенюк старший...

Дядя Миша
03.12.2020, 11:42
Шось дуже тихо в темі...
Всі біатлон аналізують...
Робіть паузу, нехай мозги відпочинуть.

Робим перекличку, хто був в Аккерманській фортеці і не тільки...
Флудимо!!! И скажу вам не тая,незнакомец это я.:hahaha1:(кстати вспомните из какой советской кинокомедии эта фраза)
А если серьезно,то я как уже и писал ранее был в Аккерманской крепости.Но это было более 55-ти лет тому назад,а точнее летом 1964 года.И у меня в фотоальбоме есть много черно-белых фото из той поездки.Но что может сохранится в памяти за столько лет.А практически ничего.Помню единственное,что там стояли древние орудия ну и сами стены форта помню.А больше(хотя это тоже из рассказов родителей)запомнилось из отдыха в Белгород-Днестровском,это то что я чуть не утонул в море при поездке в Каролино Бургас .Родители на секунду отвлеклись,а я бултых с головкой в море и тю-тю,ведь в четыре года я плавал как топор.Хорошо кто-то из соседей взрослых вовремя заметил мой уход и меня вовремя достали тепленьким.А еще бы минута и я бы не писал уже не только в этой теме,но и вообще бы писать так бы и не научился.:ohmy1::hahaha1:

Элис
09.12.2020, 12:24
Сьогодні в нас Бі́лгород-Дністро́вська форте́ця.

Я поважний галичанин, і не сильно вірую в фараонів чи турецькі морські готелі. Тому кожного літа, просто зобов`язаний вивести своє сімейсто на море, десь біля Одеси.
В Одессе была не раз, но не знала, что там совсем близко находится такая крепость.Очень жаль.Знала бы, так обязательно бы посетила такой интересный и хорошо сохранившийся исторический объект.
Хотя про Белгород-Днестровскую крепость слышала, или даже в кино видела.
А вот в Крыму мне места более знакомы. Но там такое переплетение мировых культур и религий за всю историю, что, наверное, жизни не хватит со всем ознакомиться. Из твоего репортажа мне больше всего нравится Воронцовский дворец в Алупке и его парк. Вообще люблю такие ландшафтные парки и стараюсь посещать их в разных странах. Обычно они вместе с дворцами или замками. Но этот алупкинский один из самых любимых.

Satyr
09.12.2020, 12:49
Из твоего репортажа мне больше всего нравится Воронцовский дворец в Алупке и его парк. Вообще люблю такие ландшафтные парки и стараюсь посещать их в разных странах. Обычно они вместе с дворцами или замками. Но этот алупкинский один из самых любимых.

Ми тоді були сильно обмежені в часі.
Дивилися все дуже поверхнево.
Хоча вважаю, що побачили багато.

Чи ше в тому житті попаду в Крим, не знаю...
Колись в інших умовах треба повторити.
Ситуація зараз така в світі...
;)

Дядя Миша
15.12.2020, 11:50
Satyr Тарас,после проведенной тобой ознакомительной экскурсии по Невицкому замку понял, что сам замок действительно полуразрушен,но я обратил больше внимания на потрясающее окружение.Какие же красивые виды в Закарпатье.Я ведь за годы службы ни единожды был в Мукачево,но кроме аэродрома ничего вокруг и не видел.А аэродромы практически все похожи друг на друга:взлетка,рулежки стоянки самолетов .Мое впечатление от Мукачево осталось практически вот таким как на фото.Правда в моей эскадрильи бортовые номера начинались с номера 40.

https://images.vfl.ru/ii_save/1434818438/c983103c/9082048.jpg

P.S. А мы с твоим напарником Владимиром рождены в один день,и мне подруга всегда на день рождения постоянно поет эту песню Шуфутинского,когда поздравляет по телефону.:hahaha1:

Satyr
15.12.2020, 13:48
Satyr Тарас,после проведенной тобой ознакомительной экскурсии по Невицкому замку понял, что сам замок действительно полуразрушен,но я обратил больше внимания на потрясающее окружение.Какие же красивые виды в Закарпатье.Я ведь за годы службы ни единожды был в Мукачево,но кроме аэродрома ничего вокруг и не видел.А аэродромы практически все похожи друг на друга:взлетка,рулежки стоянки самолетов .Мое впечатление от Мукачево осталось практически вот таким как на фото.Правда в моей эскадрильи бортовые номера начинались с номера 40.

https://images.vfl.ru/ii_save/1434818438/c983103c/9082048.jpg

P.S. А мы с твоим напарником Владимиром рождены в один день,и мне подруга всегда на день рождения постоянно поет эту песню Шуфутинского,когда поздравляет по телефону.:hahaha1:

Мукачівський замок скоро буде. ;)

Мій тато, служив в Мукачево.
Ви ровесники.
Я йому: замок, архітектура, кулінарія...
А він мені: пост, тушонку на вино міняли, генерал напився, связь давали...
:good1:

Satyr
15.12.2020, 13:56
Коли вже все переговорили, ми ше маєм одну тему, яка не закінчується.
Мукачево.
І тоді пів дня я можу слухати про браві військові походеньки.

На вихідні поїду до мами, залізу в татів дємбєльський альбом, і може зідру якусь армійську фотку,
техніка і Мукачево, чи техніка і гори, ну або шось таке...

Satyr
15.12.2020, 19:39
Колиска древнього Львова

Знайшов о таку шикарну фотку Високого Замку...

http://ibuprog.com/forum/imagehosting/2020/12/15/6995fd91ed131dfb.jpg (http://ibuprog.com/forum/imagehosting/2020/12/15/6995fd91ed131dfb.jpg)

Satyr
16.12.2020, 07:21
Містика

Невицький замок

В замку було дуже моторошно!

ще одна ілюстарація:
http://ibuprog.com/forum/imagehosting/2020/12/16/6995fd9c373b002e.jpg (http://ibuprog.com/forum/imagehosting/2020/12/16/6995fd9c373b002e.jpg)

Satyr
18.12.2020, 09:06
Спойлер.

В найближчому майбутньому, буде мукачівський замок.

Одне з моїх улюблених фото:
http://ibuprog.com/forum/imagehosting/2020/12/17/6995fdb2af0c2078.jpg (http://ibuprog.com/forum/imagehosting/2020/12/17/6995fdb2af0c2078.jpg)
Замок Паланок на фоні Боржави.
Найбижче зимова г. Стій 1681м
автор Igor Melika

webnibbana
25.02.2021, 13:04
Дуже красиво виглядає, після таких фотографій хочеться відвідати такі замки

Юкк
30.03.2021, 13:25
Ви вже напевно втомилися від такої кількості свіжого весняного повітря і безкінечного тарахкотіння Сатіра...
Час обідати.
Всім смачного...

Буде ще...
Класс! Спасибо!!!

Satyr
06.05.2021, 06:45
До Карпатських руїн...
Високогірний Добромильський замок
http://ibuprog.com/forum/imagehosting/2020/11/19/6995fb62d78850f9.jpg (http://ibuprog.com/forum/imagehosting/2020/11/19/6995fb62d78850f9.jpg)
Добро́мильський за́мок (За́мок Ге́рбуртів) — розташований за 4 км на південь від міста Добромиля, що в Старосамбірському районі Львівської області. Пам'ятка архітектури другої половини XVI ст. загальнодержавного значення.

Вчора відвіз своїх в гори, показати Добромильський замок.

Такої пізньої весни, я ще не пам`ятаю.
Сніг лежить на 1400м, на високогір`ї взагалі суцільний покрив 2-3м.

Біля замку
листочки ледве розпускаються, хоча кущі вже позеленіли, і квітів вже багато.
Дуже дуже сильний вітер, грається з кронами віковічних буків і сосен, згинає на всі боки, а шум такий, ніби збоку десь рокотить море.

В чаші руїн затишно, стихія бушує за стінами. Робимо затяжний пікнік, гріємося на сонечку, обходимо кожен закапелок могутньої колись споруди.

Ми знаходимося на кордоні, в далині чітко видно Перемишль.

http://ibuprog.com/forum/imagehosting/2021/05/06/69960938f131ff04.jpg (http://ibuprog.com/forum/imagehosting/2021/05/06/69960938f131ff04.jpg)

http://ibuprog.com/forum/imagehosting/2021/05/06/69960938f285ae86.jpg (http://ibuprog.com/forum/imagehosting/2021/05/06/69960938f285ae86.jpg)

http://ibuprog.com/forum/imagehosting/2021/05/06/69960938f4344826.jpg (http://ibuprog.com/forum/imagehosting/2021/05/06/69960938f4344826.jpg)

http://ibuprog.com/forum/imagehosting/2021/05/06/69960938f5b6742a.jpg (http://ibuprog.com/forum/imagehosting/2021/05/06/69960938f5b6742a.jpg)

Юкк
06.05.2021, 07:54
Увидеть бы это все в первозданной красоте и величии. Моя жена всегда удивляется миллионерам и миллиардерам,куда они деньги тратят впустую. Я уверен,чтобы восстановить один замок надо треть яхты толстопузого какого-нибудь.Хотя тут же встает вопрос о содержании. Но и это можно решить как решаются эти вопросы с французскими замками. Отели,дотации,под жильё даже и т.д.Было бы желание,все можно продумать.

tracy
22.02.2025, 09:49
Підгорецький замок – одна з найкрасивіших та найзагадковіших архітектурних пам’яток України, розташована у Львівській області. Його збудували у XVII столітті за наказом польського коронного гетьмана Станіслава Конєцпольського. Замок вражає своєю вишуканою архітектурою у стилі ренесансу з елементами бароко.

Колись він був не тільки оборонною спорудою, а й розкішним палацом, де приймали гостей, влаштовували бали та театральні вистави. Замок мав величний парк, і його називали "українським Версалем".

Підгорецький замок також відомий своїми містичними легендами. Одна з найпопулярніших історій – про Білу Пані, привид якої нібито досі блукає коридорами. Вважається, що це дух дружини колишнього власника, яка трагічно загинула.

На жаль, замок зазнав руйнувань під час війн і тривалий час був занедбаним. Зараз він входить до складу Львівської галереї мистецтв і поступово відновлюється.